Ecologizarea depozitelor de deșeuri industriale periculoase din Câmpina și Bărcănești

0 1

Ecologizarea depozitelor de deșeuri industriale periculoase din Câmpina și Bărcănești a fost analizată într-o întâlnire organizată de Consiliul Județean Prahova.

Președintele Iulian Dumitrescu a discutat posibilitățile de finanțare ale acestor operațiuni și a încercat să identifice sursele pentru sumele de bani necesare.

Iată ce a scris acesta:

Am avut astăzi, la sediul Consiliului Județean Prahova, o primă ședință de lucru privind situația depozitelor de deșeuri industriale periculoase ale operatorilor economici din județul Prahova.

Având în vedere impactul nociv pe care aceste depozite îl au asupra mediului, am discutat despre posibile soluții în vederea accesării de fonduri europene și naționale pentru ecologizarea celor din Câmpina și Bărcănești. Această acțiune implică schimbări legislative și o bună colaborare între Consiliul Județean Prahova și autoritățile naționale responsabile în domeniu.

La ședința de la Ploiești au participat Eugen Ioan Cozma, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Marioara-Artemis GĂTEJ, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene și ai Administrației Fondului pentru Mediu, precum și reprezentanții CJ Prahova și ai autorităților de mediu din județul Prahova.”

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.