Echipa SportGuru – BCR Racing Team are in componenta sa mai multi prahoveni

0 250

SportGuru-BCR-Racing-TeamSportGuru – BCR Racing Team, prima echipă privată de alergare, ciclism și triatlon din România, și-a prezentat cei 20 de componenți, lotul de alergători, cicliști și triatloniști fiind alcătuit din sportivi care acoperă mai multe niveluri de performanță, de la amatori la profesioniști, cu vârste cuprinse între 9 și 48 de ani. Printre ei, Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, și Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni cicliști din România. Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanță cât și ținând cont de modelul pe care aceștia îl reprezintă în comunitățile în care activează.

Marius Ionescu și Alexandru Ciocan au fost primii sportivi pe care SportGuru – BCR Racing Team i-a cooptat în echipa ”construită” de retailerul sportiv SportGuru.ro, echipă caracterizată prin abnegație, competitivitate și, nu în ultimul rând, prin dorința de a face sport. ”Alex Ciocan a făcut sport cu pasiune și cu rezultate încă de mic! Cred că asta contează în primul rând! Pasiunea! Important la acest grup este că toți suntem entuziaști, la toți ne place ceea ce facem și atâta timp cât continuăm pe acest drum totul va fi bine!”, a spus Marius Ionescu, atlet care în acest moment deține a doua performanță românească din toate timpurile la maraton.

”Marius este clar atletul cu cel mai mare bun-simț pe care l-am văzut vreodată. Faptul că s-a calificat la Jocurile Olimpice, ceea ce extraordinar de puțină lume reușește, spune totul despre calitățile lui ca sportiv. Sunt onorat să fac parte din aceeași echipă cu el”, a precizat Alex Ciocan.

SportGuru – BCR Racing Team este o ”brigadă” de maratoniști și ultramaratoniști, alergători montani și de ”asfalt”, cicliști, de offroad sau de șosea, duatloniști sau triatloniști care, pe lângă cele două ”vârfuri de lance”, mai are în componență încă 18 sportivi: Alexandru Corneschi (maraton); Andrei-Iustin Onofrei (maraton); Radu Milea (ultramaraton); Daniel Stroescu (ultramaraton); Iuliana Stroescu (alergare montană); Florin Totalcă (alergare montană); Ștefan Dan (alergare montană); Rebecca Neagu (9 ani, triatlon); Victor Ștefănescu (ultramaraton, triatlon); Ana-Maria Estera Coteață (ciclism); Adriana Ceaușescu (ciclism); Gerhard Dumitrescu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Valentin Țecu (ciclism); Robert Dorobanțu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Răzvan Ilie (48 de ani, triatlon, alergare, ciclism); Răzvan Staicu (triatlon, alergare, ciclism); și Petre Dumitru (triatlon, alergare, ciclism).

Alex Ciocan, Gerhard Dumitrescu și Andrei Cojanu sunt din Ploiești.

SportGuru – BCR Racing Team rămâne deschisă pasionaților de alergare, ciclism sau triatlon, indiferent de nivelul de performanță, și așteaptă alături pe orice sportiv care dorește să i se alăture.

”Încă din 2010, de când ne-am început activitatea comercială ca pasionați de sport, am considerat că este de datoria noastră să întoarcem ceva comunității practicanților, fie că vorbim despre amatori sau profesioniști, și să participăm activ la dezvoltarea acesteia. Dacă pe parcursul timpului acțiunile noastre au fost punctuale și fără o legătură între ele, odată cu începutul acestui an am decis să ne concentrăm eforturile în înființarea și susținerea primei echipe private de ciclism, alergare și triatlon. Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanță cât și ținând cont de modelul pe care aceștia îl reprezintă în comunitățile în care activează și de disciplina și de etica de care au dat dovadă până acum. Ținând cont de acest aspect și de faptul că sportivii echipei noastre acoperă o plajă de vârstă de la 9 la 48 de ani, ne dorim ca prin rezultatele obținute și prin participările la cât mai multe competiții să încurajăm o altfel de abordare în sport dar și în viața cotidiană. Rezonând cu ideile noastre despre sport și disciplină a sportivilor, BCR a decis să se alăture proiectului făcând posibilă realizarea lui la un nivel mult mai înalt decât cel preconizat inițial. Le mulțumesc pe această cale pentru implicare și susținere și vreau să îi asigur că atât noi cât și sportivii îi simțim mereu ca pe un coechipier de nădejde”, a declarat Mircea Rasovan, fondator SportGuru.ro.

”Considerăm acest parteneriat un pas firesc în continuarea abordării începută de BCR în 2013, când am decis implicarea activă în susținerea ciclismului, triatlonului și alergării. Dacă în 2013 eram alături de Prima Evadare și de Semimaratonul de la Brașov, în anul 2015 numărul evenimentelor sportive pe care BCR le-a susținut se ridică la aproximativ 60, printre acestea numărându-se și competiții din cadrul Riders Club, No Stress Triathlon sau Road Grad Tour. Fie că am comunicat sub platforma “Schimbă povestea timpului liber”, fie sub cea dezvoltată în ultimii 2 ani, “Fiecare experiență te îmbogățește”, mesajul a fost același: am încurajat ieșirea din zona de confort sau evadarea de pe canapea și transformarea stilului de viață într-unul activ. Sportul creează modele, ceea ce ne dorim și noi de la parteneriatul pe care îl anunțăm astăzi. Modele de determinare, ambiție, disciplină, putere de a îți depăși limitele. Dorim să vedem cât mai des echipa SportGuru – BCR pe podium, iar primele rezultate promit mult în acest sens”, a precizat Cornelia Pleșoianu, Șef Departament BTLMarketing, BCR.

Alături de BCR, sponsorul principal, SportGuru – BCR Racing Team se bucură și de sprijinul Rexona – deodorantul antiperspirant numărul 1 în lume; Ghost – compania germană este unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Europa; High 5 – cel mai important producător de nutriție sportivă din Marea Britanie și unul dintre cei mai mari de pe ”Bătrânul Continent”; și Salewa – cel mai mare producător de echipament montan din Italia și unul dintre cei mai mari din Europa.

SportGuru – BCR Racing Team a fost înființată de SportGuru.ro în parteneriat cu BCR, atât pentru a susține sportul de performanță românesc și pentru a promova și sprijini sportivii profesioniști români, cât și pentru a dezvolta comunitatea amatorilor de alergare, ciclism și triatlon și pentru a încuraja practicarea sportului indiferent de vârstă.

SportGuru – BCR Racing Team a pornit la drum în martie și a fost prezentă la numeroase concursuri, rezultatele înregistrate, și aminim aici doar o mică parte din ele, fiind impresionante: Marius Ionescu s-a apropiat la 30 de secunde de recordul național la maraton după ce a alergat al doilea timp din istoria atletismului românesc la cursa de la Dusseldorf (2.13.00, locul 2); Alexandru Corneschi s-a clasat pe primul loc la Semimaratonul de la Viena și a fost primul român la cursa de 10 kilometri organizată de Constantina Diță; Iuliana Stroescu a terminat pe primul loc Runfest Cernica, UrbanTrail Sinaia și Brașov Marathon; Adriana Ceaușescu a fost a doua la Prima Evadare; iar Ana-Maria Estera Coteață a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la Beach Race XCO, Drumul Vinului, cât și la Bucharest Bike Break. ”În acest moment SportGuru – BCR Racing Team este un proiect care își dorește să pună «umărul» la dezvoltarea sportului din România și, de aceea, susținem sportivi profesioniști cu rezultate deosebite pe plan național și internațional, dar și sportivi amatori care reprezintă modele demne de urmat, atât prin rezultate cât și prin exemplul pe care îl dau pentru societate”, a precizat ultramaratonistul Radu Milea, managerul alergătorilor din echipă.

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.