Dupa ridicarea interdictiilor, targul din Baicoi se dovedeste mai profitabil

0 1.109

Dupa ridicarea interdictiilor, targul din Baicoi se dovedeste mai profitabil ca înainte de apariția pandemiei de coronavirus.

Autoritățile locale au fost uimite să constate că, la sfârșitul săptămânii trecute, când au permis redeschiderea oborului, după trei luni de interdicții, au  încasat mai mulți bani decât în mod obișnuit.

Secretul a fost că, pentru a nu aglomera zona și pentru a impune o cât de minimă distanțare socială, Primăria Băicoi a decis să permită existența târgului și sâmbătă, nu doar duminică, așa cum era în trecut.

Chiar și așa, sute de oameni – probabil sătui de atâta stat în casă – au luat cu asalt tarabele comercianților, în ambele zile. Au fost căutate atât produsele agricole (bânzeturi, fructe, legume, zarzavaturi, cereale), cât și produsele non-alimentare (în special haine).

Vânzătorii de alimente de tip fast-food (inclusiv tradiționalii mici) au avut permisiunea să facă bani, dar numai dacă au acceptat să livreze la pachet.

În ceea ce îi privește pe vizitatori, unii au purtat măști, alții – nu. Din fericire, dacă un cumpărător nu zăbovește mult pe lângă alți oameni, șansele de infectare sunt destul de mici, mai ales că târgul se desfășoară în aer liber.

În urma încasării taxelor aferente, autoritățile locale au adunat 9000 de lei în cele două zile de târg. Anul trecut, media a fost de 5500 de lei/săptămână.

Sâmbătă, 6 iunie, cumpărătorii sunt așteptați din nou.

“În 2019, Primăria Băicoi a asfaltat aleile din zona târgului. Pentru că am observat că există cerere și că oamenii vin la fiecare sfârșit de săptămână, am luat decizia de a cumpăra tarabe mobile, astfel încât să avem o sistematizare a comerțului și o imagine mai plăcută”, a declarat primarul Marius Constantin.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Facebook/ Targ Baicoi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.