Dupa Iasi, si la Ploiesti ar putea ajunge tramvaie PESA, fabricate in Polonia (FOTO)

0 439

Dupa Iasi, si la Ploiesti ar putea ajunge tramvaie PESA, fabricate in Polonia. Achiziția a fost derulată direct de Ministerul Dezvoltării.

Informația a fost confirmată pentru zdp.ro de surse din cadrul TCE Ploiești, care au precizat că noile mijloace de transport călători sunt așteptate să ajungă abia spre sfârșitul acestui an. Aceleași surse au precizat că, în momentul de față, municipiul are 28 de tramvaie, toate vechi.

Investiția a beneficiat de fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR, și a fost evaluată la 192 milioane de lei, în total.

Conform datelor tehnice prezentate de Ministerul Dezvoltării, „tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 100 locuri, respectiv 6 persoane/m2 (calculate la 0,167 m2/călător în picioare) din care minim 32 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor, plus vatmanul si vor îndeplini condițiile speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale. Din punct de vedere constructiv, tramvaiele vor fi unidirecționale, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă.

De asemenea, ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 18 metri.

Așa arată tramvaiele Pesa Swing care au ajuns la Iași

Tramvaiele vor fi vopsite la solicitarea Primăriei Ploiești, probabil tot în galben-albastru.

PESA este cel mai mare producător de trenuri al Poloniei şi furnizează servicii de modernizare, mentenanţă, reparaţii de material rulant. Are sediul în municipiul Bydgoszcz. Fabrică mai multe modele de tramvai: Tramicus, Swing (cum sunt cele livrate la Iași), Twist, Jazz.

Dacă este să ne ghidăm după cerințe, modelul Jazz se apropie cel mai mult de datele tehnice prezentate de Ministerul Dezvoltării pentru Ploiești (FOTO JOS).

Momentan, nu există date despre ce fel de model a fost ales pentru Ploiești, dar este sigur că vor fi cumpărate 20 de bucăți.

Ministerul Dezvoltării nu a publicat, momentan, informații despre finalizarea licitației. La aceasta au mai participat și societățile Bozankaya Otomotiv (Turcia), Astra Vagoane Arad, Durmazlar Makina (Turcia) și Tatra-Yug (Ucraina).

 Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.