Dupa canicula, avem cod galben si cod portocaliu de instabilitate atmosferica

0 146

Dupa canicula, avem cod galben si cod portocaliu de instabilitate atmosferica, de luni până miercuri la prânz, în mai multe județe.

Codul galben va fi valabil în perioada 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, şi vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a ţării.

Astfel, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 litri/mp şi, izolat, 40 litri/mp.

De asemenea, în perioada 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de vreme instabilă în zonele de munte, în Transilvania, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară şi în cursul nopţii de luni spre marţi (19/20 iulie) şi în Banat, cea mai mare parte a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei, unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 35 – 50 litri/mp şi izolat peste 60 – 80 litri/mp.

În plus, începând din 20 iulie, ora 10:00, până pe 21 iulie, ora 12:00, un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va cuprinde aproape toată ţara, dar mai ales nordul, nord-estul, centrul şi în sud-estul teritoriului, precum şi zonele de munte.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.