Doua femei, din Prahova, au fost retinute pentru furt intr-un judet vecin. Actionau impreuna cu trei barbati

0 232
catuse femeiePolițiștii buzoieni, din cadrul Secției nr.10 de poliție rurală Cislău, au prins imediat de la sesizarea faptei două prahovence în vârstă de 28, respectiv 35 de ani, bănuite de comiterea unui furt din locuință.
 
Cazul a fost sesizat poliției ieri în jurul orei 10.30, de către o femeie în vârstă de 81 de ani.
 
Imediat de la sesizarea faptei, polițiștii care acționau pe raza de competență au oprit în trafic, pentru control, un autoturism cu cinci persoane, iar în urma unor verificări au identificat suma de bani sesizată de persoana vătămată.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în dimineața zilei de ieri, două tinere, s-au deplasat la locuința buzoiencei cu intenția de a-i vinde lumânări.
 
Persoana vătămată a cumpărat patru pachete de lumânări pentru care a achitat suma de 150 lei, moment în care tânăra de 28 de ani a observat locul de unde a luat banii, proprietara.
 
Profitând de neglijența persoanei vătămate, căreia i-au distras atenția, tânăra ar fi sustras suma de aproximativ 8.000 de lei, după care au părăsit curtea locuinței și s-au îndreptat către o societate comercială din zonă, unde le așteptau cu un autoturism, trei bărbați în vârstă de 50, 37 și respectiv 34 de ani.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma probatoriului administrat de polițiști, față de cele două tinere a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
 
Pentru a evita astfel de situații și pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt și înșelăciune, Poliția vă recomandă:
* Nu vă încredeți în persoane necunoscute;
* Nu uitați să vă asigurați securitatea locuinței dumneavoastră când primiți în casă sau în curte persoane necunoscute;
* Nu vă încredeți în bișnițari. Aceștia sunt o categorie aparte de speculanți. Nu vindeți și nu cumpărați prin intermediul lor;
* Escrocii folosesc adesea legitimații false atribuindu-și tot felul de calități: de la inspectori din ministere la persoane în diferite posturi cheie;
* Verificați cu atenție actele prezentate, mulți escroci se legitimează cu acte furate;
* Nu vă lăsați tentați de ofertele primite (premii în obiecte, excursii sau bani) prin intermediul telefonului mobil, chiar dacă persoanele apelante susțin că reprezintă companii de renume.
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.