Doi medici de la Spitalul Municipal Campina au pierdut lupta cu noul coronavirus

0 3.118

Doi medici de la Spitalul Municipal Campina au pierdut lupta cu noul coronavirus și au murit, la trei zile distanță unul de celălalt.

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România a fost cea care a anunțat tragica poveste, care confirmă faptul că multe cadre medicale și-au dat viața, la propriu, în lupta împotriva COVID-19.

Alexandrina Ionete, deși ieșise la pensie, continua să profeseze.

Iată ce au scris colegii sindicaliști:

O tragedie ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie.
Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.
Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale.
Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie: soțul, cei doi băieți , nepotul și nora care e și însărcinată.
Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020, cu doar trei zile înaintea soției.
Pentru profesionalismul de excepție, pentru asumarea riscului și dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate.
Veșnică recunoștință și condoleanțe familiei îndurerate!
Cei care doresc să aprindă o lumânare, să depună o floare sau să exprime mărturii personale o pot face și aici:

 

Conducere unității medicale din Câmpina a dat următorul anunț: “Decesul medicilor Alexandrina și Octavian Ionete a îndoliat lumea medicală câmpineană. O pierdere imensă pentru Spitalul Municipal, pentru Câmpina. O durere de nedescris pentru familie și prieteni, pentru toți cei care i-au cunoscut pe Alexandrina și Octavian Ionete. Iată mesajul transmis de conducerea și foștii colegi de la Spitalul Municipal Câmpina. Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, cât și întregul colectiv de salariați, își exprimă profundul regret în legătură cu decesul distinșilor medici Alexandrina și Octavian Ionete, profesioniști de o imaculată probitate și o înaltă competență profesională. Dumnezeu să-i odihnească!

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.