Doi barbati din Prahova, morti din cauza cancerului de san

0 203

Doi bărbaţi din judeţul Prahova au decedat, în ultimii trei ani, din cauza cancerului la sân, specialiştii din domeniu atrăgând atenţia asupra faptului că şi persoanele de sex masculin sunt supuse riscului apariţiei acestei afecţiuni, chiar dacă astfel de cazuri sunt rare, scrie AGERPRES.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Oncologici din România, Iolanda Gheorghiu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în judeţul Prahova sunt aproximativ 10.000 de persoane care suferă de cancer, însă nu există o evidenţă foarte clară a acestora la nivel judeţean şi nici la nivel naţional.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte cancerul la sân, a scăzut vârsta la care boala apare la femei, aceasta putând să afecteze însă şi bărbaţii. De altfel, doi bărbaţi au decedat în ultimii trei ani în judeţ din cauza acestei afecţiuni.

„Registrul de cancer la nivel naţional nu există, ceea ce nu permite o evidenţă clară a persoanelor cu cancer, indiferent de forma bolii. Nici la Casa de Asigurări Prahova nu există pe tipologie numărul de cazuri. Sunt în jur de 10.000 de persoane cu cancer în tot judeţul. (…) În cazuri rare, cancerul la sân apare şi la bărbaţi, Au fost două cazuri şi în Prahova. (…) Şi ei trebuie să îşi facă din când în când o examinare sau chiar o ecografie. Cunosc şi bărbaţi care şi-au făcut chiar mamografie”, a spus Iolanda Gheorghiu.

Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală a lansat, miercuri, un raport de cercetare cu privire la situaţia cancerului de sân în judeţul Prahova.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.