DNA a cerut informatii despre sponsorizarile din perioada 2011-2015 de la PSD si PNL Prahova

0 189

Mai multe documente privind sponsorizări primite de PNL şi PSD Prahova în perioada 2011-2015 au fost ridicate, joi, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care este urmărit penal cumnatul premierului, Iulian Herţanu.

Procurorii DNA Ploieşti au mers, joi, la sediile PNL şi PSD Prahova, de unde au solicitat, în baza unei adrese oficiale, documente privind sponsorizările primite de cele două filiale.

Copreşedintele interimar al PNL Prahova, senatorul Ion Luchian, a declarat că reprezentanţii DNA au solicitat documente privind sponsorizările primite în perioada 2011 – 2015 şi că aceste documente au fost puse la dispoziţia anchetatorilor.

Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareş Enescu, a declarat că organizaţia judeţeană a primit de la DNA solicitări de a furniza documente privind sponsorizări primite de partid.

El a precizat că una dintre solicitări face referire la documente privind sponsorizările primite de PSD Prahova în perioada 1 ianuarie 2011 – 8 aprilie 2015, într-un dosar, iar cealaltă solicitare este făcută într-un dosar separat şi face referire la documente privind sponsorizări în perioada 2008 – 2014.

Surse judiciare au declarat că solicitarea acestor documente a fost făcută de DNA în dosarul în care este cercetat, alături de alte persoane, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri de europene. În acelaşi dosar sunt cercetate sub control judiciar şi alte persoane, între care deputaţii Sebastian Ghiță,Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acuzaţi de sprijinire de grup infracţional.

Unul dintre cei urmăriţi penal în dosarul cumnatului premierului este şi fostul consilier judeţean Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD, consilier al directorului SC Hidro Prahova şi cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte al PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupţie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.