Directorul TCE Ploiești refuză să-și dea demisia. Societatea este pe pierdere din 2016

0 1.708

Directorul TCE Ploiești refuză să-și dea demisia. Societatea este pe pierdere din 2016, iar anul trecut a ajuns la un trist record negativ.

Scandalul de la firma controlată de Consiliul Local, care asigură transportul public de călători în municipiu, este în plină desfășurare.

TCE are de plătit către bugetul de stat aproximativ 45 milioane de lei, motiv pentru care a cerut reeșalonarea datoriilor istorice pe 5 ani.

ANAF a fost de acord, dar a pus condiția ca să se asigure garanții în valoare de aproape 35 milioane de lei. Compania susține că nu are cum să le  acopere, motiv pentru care a solicitat majorarea capitalului social, respectiv să primească și terenurile de sub sediul social și garajuri, care aparțin municipiului.

Aleșii încă nu s-au pus de acord pe această temă și au refuzat să voteze un proiect de hotărâre în acest sens.

Mai mult, consilierii PNL i-au solicitat demisia directorului general, Nicolae Alexandri.

Astăzi, managerul societății a anunțat public că refuză să își depună demisia, acuzând faptul că subvențiile primite nu acoperă costurile reale.

Practic, pentru a se menține un tarif mai mic la abonamente și tichete, dar și pentru a se acorda gratuități unor categorii sociale, TCE Ploiești trebuie să primească zeci de milioane de lei în fiecare an, din bugetul orașului. Altfel, intră în insolvență.

Și cum parcul auto este tot mai vechi, societatea solicită CL Ploiești sume din ce în ce mai mari.

La finele anului trecut, compania a raportat datorii în valoare totală de peste 50 milioane de lei, dintre care către furnizori – 11,93 milioane de lei, în creștere cu peste 100% față de 1 ianuarie 2022 (5,28 milioane de lei).

TCE Ploiești a avut în 2022 o cifră de afaceri de 89,38 milioane de lei și o pierdere netă de 15,39 milioane de lei. S-a ajuns, astfel, la un trist record negativ.

Din păcate, situația nu este singulară. Practic, TCE Ploiești merge în pierdere din anul 2016.

Are 903 angajați, în acest moment, iar surse politice susțin că societatea ar trebui reorganizată, iar schema de personal micșorată.

Sindicatele din TCE amenință iarăși cu greva și cer CL Ploiești să majoreze capitalul social și să nu umble la numărul de salariați.

Motiv pentru care situația este complicată și nu se întrevede o rezolvare eficientă.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.