Directorul DSP Prahova si-a dat demisia. Se asteapta inlocuitorul sau

0 399

Directorul DSP Prahova si-a dat demisia. Se asteapta inlocuitorul sau, care trebuie să gestioneze o situație plină de probleme.

Dan Ioniță încă se află la muncă, dar a anunțat că și-a înaintat demisia din funcția de director al Direcției Județene de Sănătate Publică.

Și așteaptă să vadă ce decide Ministerul Sănătății, după ce Nelu Tătaru l-a înlocuit pe ex-ministrul Victor Costache și a preluat conducerea instituției.

Întrebat ce anume l-a determinat să ia o astfel de decizie, Dan Ioniță a declarat pentru Ziarul de Ploiești că s-a confruntat cu o situație dificilă, că a lucrat în condiții tensionate și că ultimele săptămâni l-au epuizat.

Dincolo de aceste lucruri, pe care le intuiam, se pare că DSP Prahova nu a fost pregătită, cum nicio direcție de sănătate din țară nu a fost de fapt, să se confrunte cu o criză așa de gravă, precum cea generată de epidemia de coronavirus.

Iar una din cauzele majore ar fi lipsa de materiale și echipamente de protecție, cu care se confruntă tot sistemul medical din țară, inclusiv spitalele din Prahova.

Partea bună este că, în momentul de față, se fac eforturi masive pentru a rezolva această situație. S-au dat comenzi internaționale și România deja a primit 45 tone de materiale fabricate în Coreea de Sud.

În locul lui Dan Ioniță este vehiculat numele lui Bogdan Nica, actualul director al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova. Acesta și-a dat acordul de principiu și așteaptă să vadă ce se întâmplă.

Ziarul de Ploiești

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la ministerul sănătății #LudovicOrban #MinisterulSanatatii

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la ministerul sănătății#LudovicOrban #MinisterulSanatatii

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 27 martie 2020

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.