DGRFP Ploiesti: Anularea din oficiu a codului de TVA

0 220

Incepand cu 1 februarie 2015 au fost introduse prevederi specifice cu privire la anularea inregistrarii in scopuri de TVA in functie de forma de organizare a societatilor reglemntate de Legea 31/1990 privind societatile comerciale, astfel:

1. in cazul societatilor pe actiuni sau in comandita pe actiuni, inregistrarea in scopuri de TVA va fi anulata daca administratorii şi/sau persoana impozabilă însăşi, au înscrise în cazierul fiscal infracţiuni şi/sau faptele prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) din O.G. nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

2. in cazul celorlalte tipuri de societati, inregistrarea in scopuri de TVA va fi anulata daca asociaţii majoritari sau, după caz, asociatul unic şi/sau administratorii şi/sau persoana impozabilă însăşi, au înscrise în cazierul fiscal infracţiuni şi/sau faptele prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) din O.G. nr. 75/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

De asemenea, incepand cu 1 februarie 2015, organul fiscal anuleaza din oficiu codul de TVA, daca societatea cu sediul activităţii economice în România, înfiinţată în baza Legiinr. 31/1990, supusă înmatriculării la registrul comerţului, nu justifică intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică potrivit criteriilor şi în termenele stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF.

Anularea intra in vigoare la data comunicarii deciziei.

Persoanele impozabile al caror cod de TVA a fost anulat vor fi inregistrate in scopuri de TVA numai la cerere, indiferent de motivul care a condus la anularea codului de TVA.

CONSTANTIN RADULESCU
DIRECTOR GENERAL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.