DGA Brasov: Un fost agent de circulatie, cercetat penal pentru luare de mita

0 478

DGA Brasov: Un fost agent de circulatie, cercetat penal pentru luare de mita. Polițistul nu refuza pe nimeni care se oferea să-i dea.

COMUNICAT

Ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, un agent de poliție rutieră la data comiterii faptelor, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

La data de 25 martie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, după ce, în urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat faptul că polițistul primise mită, de mai multe ori, de la conducători auto, constând în sume de bani, pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională privind încălcarea legislației circulației pe drumurile publice.

În contextul cercetărilor efectuate, polițistul a recunoscut comiterea faptelor și a solicitat trecerea în rezervă cu drept la pensie.

Ulterior, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, cercetările fiind efectuate în continuare pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.