Deputatul Sorin Teju si sotia, transferati la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Vezi in ce stare se afla

1 294

În urma cumplitului accident, petrecut vineri seara pe DN1 A (lângă Vălenii de Munte, la Lipănești), deputatul de Prahova, Sorin Teju, soția acestuia și încă o femeie, au fost transferați în cursul nopții de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești la Spitalul Foreasca, din Capitală.

Directorul SJU Ploiești, Alexandru Băloi, a declarat pentru max-media.ro că Sorin Teju (care împlinește 50 de ani în aprilie) are contuzie toracică, contuzie abdominală și fracturi la ambele picioare, motiv pentru care a fost supus unei operații.

Din păcate, soția acestuia și cealaltă femeie, aflate în aceeași mașină cu parlamentarul, au suferit traumatisme craniene grave și se află în comă.

„Pe o scară a nivelului de comă, așa cum este acceptată de comunitatea medicală, dna Teju se află în gradul IV din V, deci este inconștientă.”, a mai spus dir. SJU Ploiești, pentru max-media.ro.

* Ce înseamnă comă gradul IV

Bolnavul este inconstient, total areactiv, functiile vegetative sunt foarte grav perturbate, la limita compatibilitatii cu supravietuirea, de-glutitia abolita, reflexul de tuse abolit.

Pupilele sunt in midriaza fixa, reflexele fotomotor si ciliospinal abolite, reflexele oculo-cefalogire, oculo-vestibulare de asemenea abolite.

Se constata flacciditate musculara si extensie bilaterala a halucelui.

Leziunea este in partea superioara a bulbului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.