Deputatul Gabriela Anghel a votat impotriva noului Regulament al Camerei Deputatilor

0 212

COMUNICAT

Doamna deputat Gabriela Lola Anghel a votat împotriva adoptării Regulamentului Camerei Deputaților întrucât, printre propunerile de modificare ale acestuia, au fost câteva care sfidează principiile elementare ale democrației, și anume, acela al independenței justitiei și cel al deciziei luate de către majoritate.

Doamna Deputat își exprimă regretul că mai există parlamentari care vor să se considere mai presus de lege, mai “aleși” decât cetățenii care i-au votat, în aceste zile în care ne confruntăm cu un fenomen al corupției scos la suprafață în fiecare zi de către instituțiile Justiției.

“Am fost nevoită astăzi să votez împotriva unui Regulament mai bun, mai transparent, dar care incalcă niște principii pe care eu mi-am propus să le respect când am intrat in politică. Votul meu a fost unul dintre cele patru voturi impotriva.

Regret că cei care s-au abținut nu au putut exprima un vot ferm, pentru mine abținerea lăsând întotdeauna o urmă de îndoială. Sunt convinsă că se va găsi o variantă mult mai bună a Regulamentului, care să păstreze ceea ce este bun in acesta și să excludă ceea ce daunează democrației, în așa fel încât să arătăm oamenilor că în România legea este respectată în primul rând de către cei aleși de popor să îl reprezinte!” a declarat doamna deputat Anghel.

In ceea ce privește votul Parlamentului în vederea încuviintării cererilor Justitiei, doamna deputat afirma: „Sunt total împotrivă, Constituția specificând clar că imunitatea se referă numai la declarațiile politice. In ceea ce privește problemele penale, în opinia mea Justiția ar trebui să aibă acces liber la persoanele care au astfel de probleme fără a fi nevoie de votul parlamentarilor pentru aceasta, acest vot fiind un vot nefondat, neinformat și chiar nelegal.“

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.