Deputatul Gabriela Anghel a reprezentat Romania la o reuniune internationala a femeilor parlamentar

0 181

COMUNICAT

Doamna deputat Gabriela Anghel s-a aflat, între 2-3 martie 2015, la Belgrad, capitala Serbiei, unde a fost organizată Conferința Femeilor Parlamentar din Sud-Estul Europei.

Scopul acestei reuniuni a fostacela de a găsi soluții reale pentru eradicarea discriminărilor de orice fel intre femei și bărbati și de a ajuta concret la avansarea femeilor in sferele decizionale ale comunitătilor in care trăiesc.

Fiecare țară participantă și-a prezentat raportul asupra eforturilor depuse, atăt in plan legislativ cât și administrativ, in vederea promovării și asigurării egalității de gen.

Socializarea și crearea unei rețele de comunicare intre femeile parlamentar din Europa de Sud-Est, este un alt scop al acestei intâlniri. Astfel creând posibilitatea de comunicare, poate avea loc un schimb de experiență mai util și mai eficient.

Această conferință a pus accentul pe necesitatea prezenței mai active și intr-un număr mai mare a femeilor in forurile decizionale, fapt de pe urma căruia va avea de câștigat intreaga societate, femeia fiind un factor de echilibru și progres in comunitatea in care trăiește.

Statistic vorbind, ponderea femeilor in domeniile de bază este inferioară celei a bărbaților. In sănătate diferența este de 4% in favoarea barbatilor, in invătământ 6%, in economie 40%, iar in politica 79%.

Președintele Chile, doamna Michelle Bachelet afirma: „Când o femeie este lider, se schimba ea. Cand sunt mai multi lideri femei se schimbă atat politica cât și sistemul”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.