Denuntatorul lui Toni Grebla este un avocat din Ploiesti. Vezi ce a declarat la TV

0 459

Cel care l-a denunțat pe Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, este avocatul Adrian Georgescu Onoriu, de la Baroul Prahova. Acesta a fost invitatul Danei Grecu, la Antena 3, în ediţia de miercuri a emisiunii „La ordinea zilei”.

„Lucrez în domeniu din 1997, m-am ocupat de dreptul penal. Pot să spun că am o oarecare experienţă şi pot să vă spun ce m-a determinat să fac acest denunţ. Anul acesta, la începutul lunii februarie 2015, am fost contactat de o cunoştinţă comună a domnului fost magistrat Toni Greblă şi a mea, am stabilit un punct de întâlnire, m-am întâlnit cu el la Ploieşti. Cu ocazia acestei întâlniri, mi-a spus că vine de la București, că s-a întâlnit cu domnul Greblă şi că la solicitarea domniei sale mi se cere să redactez un contract de vânzare-cumpărare pentru 50 de capre, 300 de euro pe cap de animal, sumă totală 15.000 de euro. Vânzător era domnul Greblă, prin persoane interpuse, cumpărător era un om de afaceri căruia nu o să îi divulg identitatea, pentru că are calitate de martor în dosar. Inițial, s-a încercat un împrumut al domnului Greblă de la acest om de afaceri. Cunoscându-se din ianuarie situația juridică a domnului Greblă, respectiv că împotriva domniei sale se începuse urmărirea penală – știți cum sunt oamenii de afaceri, mai zgârciți – și prima problemă pe care și-a pus-o este dacă poate să recupereze acest împrumut. Și atunci s-a gândit să se realizeze transferul acestei sume de 15.000 de euro în altă formă, moment în care a venit cu contra-propunerea de realizare a acesti contract de vânzare-cumpărare.” – a declarat avocatul din Ploiești.

Adrian Georgescu Onoriu a mai precizat că omul de afaceri a insistat pe lângă el să redacteze clauzele contractuale, deoarece omul de afaceri vroia să fie sigur, iar riscurile – „din toate punctele de vedere, și civile, și penale” – să fie cât mai mici.

„În cursul săptămânilor imediat următoare am fost contactat de acelaşi intermediar, de mai multe ori.  Am cerut detalii despre locaţie, vârsta animalelor, dacă animalele în cauză au sau nu au certificate sanitar-veterinare, de unde trebuiau să ajungă, aspecte necesare care să fie inserate într-un anumit contract. S-a ajuns la o variantă ca eu să închei acest contract, în lipsa persoanelor reale. Nici Toni Greblă, nici omul de afaceri nu vroiau să fie prezenți, nici măcar acele persoane interpuse […] Nu semna cam nimeni, dar mi se cerea ca eu să pun o ştampilă, care potrivit art. 3 din Legea de exercitare a profesiei de avocat să ateste data, identitatea și conținutul acestui act. Vă daţi seama cam în ce situaţie este pus un avocat căruia i se solicită să-și pună semnătura și ștampila pe un document unde persoanele nu erau prezente, nu le văzusem, nu știam dacă persoanele astea există fizic sau nu, dacă persoana interpusă care se prezenta ca venind din partea dlui Greblă era sau nu era. Atunci, am luat această decizie de a aduce la cunoștiința organelor de urmărire penală.” – a mai spus Adrian Georgescu Onoriu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.