De la Vilnius se cere izolarea politica a Rusiei

0 169

Seful Ministerului de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, considera ca sanctiunile economice sunt deja insuficiente in cazul vecinului de la est.

„Sanctiunile reprezinta una dintre parghiile de presiune asupra Rusiei, insa aceste masuri nu sunt suficiente. Este necesara izolarea politica a Kremlinului”, a declarat ministrul MAE al Lituaniei, Linas Linkevicius, intr-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse.

“Avem cateva instrumente de presiune asupra Rusiei, iar sanctiunile reprezinta unul din acestea. Impartasesc punctul acesta de vedere, insa sanctiunile nu sunt suficiente. Mai exista o varianta, iar eu nu inteleg pana acum de ce aceasta nu a fost utilizata: izolarea politica. Nu am in vedere faptul ca ar trebui intrerupte toate contactele. Unele din ele, contactele de serviciu, trebuie continuate. Insa nu inteleg, de ce intalnirile la nivel inalt se desfasoara fara vreun motiv anume, si fara vreun rezultat. Se creaza impresia ca lucrurile merg in regula.”- a declarat Linkevicius.

De asemenea, el a mentionat ca planurile SUA de amplasare a tehnicii militare in Europa reprezinta un acord vechi in cadrul fortificarii securitatii europene.

“In timpul summit-ului NATO de la Wales era deja hotarat ca NATO isi intensifica prezenta in Europa de Est. Acest proces continua si nu este directionat concret impotriva cuiva. El serveste la fortificarea securitatii noastre” a adaugat ministrul.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.