De ce va fi noul parc din Baicoi o atractie – interviu cu primarul orasului

0 1.292

De ce va fi noul parc din Baicoi o atractie – interviu cu primarul orasului. Investiția de peste 11 milioane lei este finanțată de Uniunea Europeană.

– Domnule primar, este printre primele contracte semnate de Primăria Băicoi, în mandatul dvs, cu ADR Sud Muntenia.

– Într-adevăr, așa este, am semnat contractul de finanțare pe 23 august 2017, dar licitația a fost finalizată abia în 2018. Constructorul are ca termen de finalizare luna aprilie 2020. Este un parc care se întinde pe 5 hectare, în zona străzii Republicii și este localizat în spatele unei benzinării.

– Cum se desfășoară lucrările?

– A fost o perioadă de întârziere, anul acesta, pentru că am avut acel început de vară ploios, și au fost multe lucrări de aducere de cote la nivel. Practic, constructorul a fost nevoit să aducă 30.000 de metri cubi de pământ. S-au făcut defrișări, sistematizări pe verticală, și cred că în ultimele luni s-a recuperat acea întârziere.

– Ce dotări va cuprinde acest parc de agrement?

– Va avea locuri de joacă, grădină de vară cu scenă, pistă de biciclete (lungime 1,5 km), foișor, peluză pentru iubitorii de animale, dar și câteva echipamente simbolice, cum ar fi Muzeul Petrolului, ceas solar etc. În prezent, se lucrează la montarea rețelei de irigat, care se face printr-un sistem subteran, ce va fi gestionat în mod automat. Pentru că, din păcate, tarifele la apă în Băicoi sunt din ce în ce mai mari și mai greu de suportat, vom face un foraj pentru a asigura o sursă proprie pentru acest parc.

– Știu că exista intenția ca în noul parc, printr-un alt proiect, să se asigure wifi gratuit. Mai e de actualitate?

– Cu siguranță. De altfel, anunț că vom finaliza introducerea sistemului public de wifi gratuit în Băicoi, până pe 12 octombrie. Este tot un proiect pe bani europeni, complementar. În parc, vor fi 2 hotspot-uri, unde tinerii, dar nu numai, vor avea acces gratuit la internet.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.