De ce PSD ar trebui sa-i multumeasca lui Ciolacu, dar de fapt abia asteapta sa-l hacuiasca

0 109

Emanat din fostele structuri comuniste, care s-au pricopsit și cu proaste obiceiuri așa-zis capitaliste, PSD a devenit rapid un partid de infractori cu gulere albe. Și părea să nu mai poată fi vindecat vreodată.

Tentative de reformă în PSD au existat, dar prea puține și toate au fost sortite eșecului.

Căci la fiecare schimbare de generație cei vechi trăgeau sfori și își instalau marionete. Plus că aveau la chemul lor poliția, parchetele, justiția, parte din serviciile secrete etc.

Să ne aducem aminte de Mircea Geoană, Vasile Dîncu, de Victor Viorel Ponta, de Mihai Răzvan Ungureanu, de Sorin Grindeanu, de Mihai Tudose. Fiecare cu defecte, unii cu acuzații de corupție, cu probleme de imagine, cu aluzii de colaborare cu niște structuri ș.a.m.d.

Tentativele lor timide, de a schimba macazul, au fost rapid sancționate de baronii partidului. Care nu pot concepe o politică fără să fure, să manipuleze, să ciupească din contractele pe bani publici.

Iar acești baroni au acaparat structurile interne ale PSD, tocmai pentru că ofereau locuri de muncă unora care nu știau să facă nimic, pentru că învârteau contracte de zeci și sute de milioane de euro, pe care le ofereau doar unor afaceriști bine aleși, pentru că se bazau pe băieții uitați prin servicii, de pe vremea lui Ceaușescu etc.

Prin intermediul partidului, baronii au acaparat și instituțiile de stat, așa că toată România era la cheremul lor.

Din neant, pentru că puțini auziseră de el, a apărut Ciolacu.

Fiul unui militar de carieră, Marcel nu s-a remarcat într-un fel anume.

A absolvit o facultate privată dubioasă, care dădea diplome pe bandă rulantă contra-cost, la 28 de ani (1995). Nu putem afirma că așa s-a întâmplat și în cazul lui, dar bănuielile rămân.

În ierarhia de partid, a pornit de jos. A fost lider TSD Buzău, vicepreședinte PSD Buzău, apoi a fost ales vicepreședinte al organizației județene și președinte al organizației municipale.

Ulterior, a fost numit prefect interimar (noiembrie 2005 – decembrie 2006) și a fost votat consilier local și a devenit viceprimar al municipiului Buzău (2008 – 2012).

Între anii 2008 și 2009, actualul lider al PSD a urmat un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Națioanal de Apărare din București, catalogat de presă drept „fabrică de diplome pentru politicieni”.

În 2012, Ciolacu ajunge deputat.

În martie 2013, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit în funcția de consilier onorific pe probleme de regionalizare și administrație publică, iar în 2014 a devenit secretar al Camerei Deputaților.

După demiterea premierului Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a devenit vicepremier fără portofoliu în cabinetul condus de Mihai Tudose.

Ulterior, în septembrie 2017, Ciolacu a asigurat interimatul la Ministerul Apărării Naționale, succedându-l pe ministrul demisionar Adrian Țuțuianu.

Fără ca numele lui să spună așadar nimic deosebit, pentru că e evident că nu e vreun geniu, Marcel Ciolacu pare să facă anul acesta ceea ce nu a reușit nimeni în ultimii 30 de ani: SĂ REFORMEZE DIN TEMELII PSD !

Vechile obiceiuri nu le poate schimba ușor, dar a început să îndepărteze pleava care sărea în ochi.

Astfel, la aceste alegeri parlamentare, nu se vor mai regăsi pe liste alde Cătălin Rădulescu (deputatul AKM), Șerban Nicolae, Marian Oprișan, Eugen Nicolicea, Eugen Teodorovici (ministrul playboy), Florin Iordache (creatorul infamei OUG 13), Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Liviu Pleșoianu, Ecaterina Andronescu (Abramburica), Liviu Pop (ministrul “genunche”), Dănuț Andrușcă, Iulian Iancu ș.a.m.d. Alții au renunțat ei să mai candideze și avem exemple și prin Prahova.

E CEA MAI AMPLĂ CURĂȚENIE DIN VREUN PARTID ROMÂNESC, EVER! CEEA CE PARE O MINUNE, DACĂ VORBIM DE PSD…

Cu siguranță, efectul nu va fi unul pozitiv la scrutinul din 6 decembrie. Electoral vorbind, e sinucidere!

Dar pe termen lung, Partidul Social Democrat are numai de beneficiat.  Marcel Ciolacu i-a dat o șansă reală de vindecare.

Depinde de fiecare coleg de-al lui să o ducă mai departe, pentru că tentaculele baronilor nu au fost tăiate toate. Încă se zbat și încă au putere.

În final, cu siguranță, Marcel Ciolacu va fi sacrificat.

Dar Maurul poate să moară, dacă își face treaba…

Iulian Maxim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.