De ce politicienii americani si europeni sunt la fel de ipocriti ca ai nostri

0 83

De ce politicienii americani si europeni sunt la fel de ipocriti ca ai nostri… Nu, nu-i o întrebare, ci doar o reflecție personală, în baza noilor evenimente care amenință România.

Când au bătut palma cu rușii, în ’45, americanii și englezii știau exact ce se va întâmpla cu noi în lagărul comunist, dar nu au plâns. Au preferat să salveze Grecia, de exemplu, ca sa aibă acces la culoarele din Marea Mediterană…

Că am devenit o țară coruptă nu-i vina occidentalilor. Este ceva în sângele nostru, cred, ceva bolnav și putred.

Dar când ne-au acceptat în NATO și, mai apoi, în Uniunea Europeană, și americanii și europenii știau exact cum stau lucrurile la noi.

Au închis ochii, pentru că obțineau o piață de desfacere uriașă.

Ulterior ne-au bătut la cap și ne-au convins să închidem fabrici, rafinării, ferme și să deschidem România pentru produsele lor.

Am acceptat chiar și închisori CIA secrete pe teritoriul țării, să ne trimitem soldații ca să lupte pentru o cauză care nu era neapărat a noastră și, mai ales, să jucăm dur cu Rusia, deși era evident că nu aveam capacitatea să ne batem cu un colos militar (nu spun că rușii sunt buni, pentru că pur și simplu nu sunt).

Am acceptat baze americane (Deveselu) și să dăm miliarde de euro pe echipament militar made in USA.

Am primit cu brațele deschise și cu buzunarele largi deschise rețele de retail germane, franceze, suedeze, italiene etc., trăim din importuri și suntem dependenți de ele.

Ei bine, cred că politicienii noștri – adevărate prostituate – ar fi acceptat orice, numai să o lase Occidentul mai moale cu lupta anticorupție.

Numai că, ce să vezi, SUA și aliații nu o lasă mai moale ! Ba chiar mârâie la ai noștri lideri politici.

De aceea, Dragnea se întreabă acum retoric: “Dacă noi tot am cedat de fiecare dată, cu ce mama naibii ne alegem?” Și când spune NE ALEGEM, nu se referă din păcate la ROMÂNIA, ci la EL și la PSD.

Legea Offshore, care vizează resursele naturale din platoul Mării Negre, e tocmai genul de afacere care leagă ipocrizia tipic românească de ipocrizia politicienilor occidentali.

Nu putem face schimb corupție vs bani sau dictatură vs afaceri.

Trebuie să luptăm pentru democrație, pentru un stat corect și previzibil, la fel de bine cum trebuie să luptăm ca să salvăm economia și să nu o dăm altora, pe 2 lei.

Se aude la București, la Washington și la Bruxelles?…

Iulian Maxim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.