De ce Dragnea si PSD Prahova = love cu nabadai ?

0 277

De ce Dragnea si PSD Prahova = love cu nabadai ? Povestea nu este simplă și merită să ne aruncăm măcar un ochi asupra ei.

În primul rând, să spunem că Prahova nu a fost niciodată fieful lui Dragnea. A fost fieful lui Năstase, apoi al lui Ponta, ambii lideri PSD având relații apropiate în primul rând cu Sebastian Ghiță, apoi cu Mircea Cosma.

Imediat după alegerile locale și parlamentare din 2016, conducerea centrală a partidului a cam ignorat filiala județeană.

Pe atunci, familia Cosma și Sebastian Ghiță erau deja urmăriți penal, iar Dragnea tocmai fusese condamnat în dosarul referendumul, dar în același timp fusese ales președintele Camerei Deputaților. Chiar și așa, încă nu se aruncase în spațiul public sintagma “statul paralel”, care nu îl deranja în niciun fel pe liderul “roșilor”, deoarece servea șorici și țuică fiartă cu Maior, Hellvig și Coldea…

Asta, desigur, nu a picat deloc bine în ograda PSD Prahova.

Imediat după ce a picat Guvernul Cioloș (primăvara anului 2017) și coaliția de stânga a preluat puterea, prin Guvernul Grindeanu, ALDE Prahova a obținut 2 posturi de ministru, prin Teodor Meleșcanu și Grațiela Gavrilescu, în timp ce social-democrații încă erau ignorați de ai lor.

Abia spre finalul anului 2017 și începutul lui 2018, PSD Prahova a obținut cu chiu, cu vai, un ministru la Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (Radu Oprea) și oameni numiți ca secretari de stat sau pe alte poziții strategice.

Liviu Dragnea și-a reconsiderat poziția față de filiala județeană doar după ce familia Cosma a declanșat dezvăluirile despre DNA Ploiești, care au ajutat la îndepărtarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea instituției, aceasta fiind considerată unul dintre dușmanii periculoși ai președintelui PSD.

Cu alte cuvinte, e un fel de dragoste din interes între Dragnea și organizația PSD Prahova.

Dacă poziția liderului PSD se va șubrezi suficient de mult, dar numai atunci, probabil că social-democrații prahoveni vor alege o altă carte câștigătoare.

Însă e mult spus, acum, că cele două părți sunt pe poziții antagonice.

Până la urmă, dictează proverbul “fă-te frate cu dracul, până treci puntea”…

FOTO: Arhiva

Iulian Maxim 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.