De ce au dat magistratii in judecata…Curtea de Apel Ploiesti

0 111

De ce au dat magistratii in judecata…Curtea de Apel Ploiesti și colegiul de conducere al instituției?  Luju.ro a explicat cauza nemulțumirii.

Un număr de 11 judecători ai Curții de Apel Ploiești au formulat o acțiune la Tribunalul Argeș, acolo unde deja s-a constituit dosarul nr. 4091/109/2019, care are ca obiect „suspendare executare act administrativ”.

Magistrații care s-au revoltat sunt Ioana Stoenac-Cîrstea (vicepreședinte al Curții de Apel Ploiești), Irina Botnaru, Luminița Enescu, Ileana Ivănescu, Geanina Firiceanu, Mirela Malita, Robert Marin, Teodor Nițu, Ionel Stănescu, Aida-Liliana Stan, Roxana-Ana Tudose (judecători în cadrul CA Ploiești).

Judecătorii sunt supărați că au fost incluși în completele specializate fără să se țină cont de faptul că au alte specializări și nu dețin experiența necesară în judecarea unor asemenea cauze.

„Noi, judecătorii, avem o cu totul altă specializare, nu avem experiența necesară în judecarea cauzelor, nu am participat în ultimii ani la seminarii sau cursuri de pregătire profesională în domeniu. Curtea de Apel Ploiești creează un precedent instituțional, nereglementat de către legiuitor”, se arată în documentele publicate de Lumea Justiției.

Magistrații se plâng de faptul că au fost repartizați în complete specializate pe litigii de muncă și asigurări sociale, fiind mutați de la o secție la alta, dar fără să fie degrevați de vreo activitate din cadrul „secțiilor de bază” din care fac parte.

În plus, ei reclamă și faptul că nu s-a stabilit exact un prag al complexității pe completele nou înființate. Toate acestea au condus la „împovărarea activității, la scăderea calității actului de justiție, precum și la diminuarea încrederii justițiabililor în actul de justiție”.

La sfârșitul lunii august, Tribunalul Argeș a dat următoarea decizie: “Admite în parte acţiunea. Dispune suspendarea executării articolului al II-lea din Hotărârea Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Ploieşti nr. 9/22.05.2019 şi respectiv a art. I din Hotărârea nr. 12/20.06.2019 a aceluiaşi Colegiu. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată astăzi, 21.08.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, conform art. 396 alin. 2 Cod proc. civilă.”

Judecătorii ploieșteni care au inițiat procesul au făcut recurs.

Ziarul de Ploiești

sursa: Lumea Justiției

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.