Dambovita: Peste 60 angajati de la Artic Gaesti au COVID-19

0 952

Dambovita: Peste 60 angajati de la Artic Gaesti au COVID-19, fiind testați pozitiv. Toți au forme ușoare și nu manifestă simptome.

Alţi 31 de angajaţi de la Arctic Găeşti au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, sâmbătă, după ce vineri 32 de persoane de la fabrică au ieşit pozitive la testele pe care societatea a stabilit să le facă angajaţilor.

DSP Dâmboviţa anunţă, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că toţi cei de la Arctic depistaţi cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici.

Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaţilor, după ce DSP Dâmboviţa a identificat două cazuri în datele de 7 şi 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

“Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66″, precizează DSP Dâmboviţa.

Salariații care au luat contact cu persoanele depistate pozitiv au fost obligate să se izoleze la domiciliu, împreună cu membrii de familie, pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant.

De asemenea, s-a decis întreruperea activităţii în hala secundară, pentru ambele schimburi ale liniilor 3 şi 4, unde lucrează aproximativ 500 persoane. Măsura este valabilă timp de două săptămâni.

Halele de lucru vor fi dezinfectate la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi a liniilor de producţie.

DSP Dâmboviţa susține că se va supraveghea starea de sănătate a salariaţilor din hala principală şi a impus utilizarea de măşti faciale, mănuşi şi alte componente ale echipamentului de protecţie personală, limitarea contactului interuman, respectarea regulilor de igienă individuală etc.

Totodată, se vor implementa reguli referitoare la organizarea şi desfăşurarea transportului salariaţilor. Astfel, toți pasagerii trebuie să aibă măști, iar în mașini vor fi luați doar jumătate din numărul posibil pentru un autovehicul. De asemenea, mijloacele de transport vor fi dezinfectate înainte şi după fiecare drum.

Arctic Găeşti va testa în total 400 de salariaţi.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.