Cum ar putea arăta distribuția politică a locurilor din Consiliul Județean Prahova

0 447

Cum ar putea arăta distribuția politică a locurilor din Consiliul Județean Prahova, după alegerile locale de la sfârșitul săptămânii trecute.

În județ și-au exprimat voința electorală un număr de 332.865 de alegători, din cei 633.431 înregistrați în total (peste 52%).

Noul președinte ales al CJ Prahova este fostul prefect Virgiliu Daniel Nanu, care deține și funcția de președintele al PSD Prahova. Acesta a obținut un scor de aproximativ 35%, cu peste 7 procente peste Iulian Dumitrescu (PNL).

În ceea ce privește viitorul for legislativ, care dispune de 37 de locuri în total, distribuția acestora se va lămuri abia când se vor obține procentele finale.

Conform rezultatelor parțiale, Alianța PSD+PUSL și liberalii au obținut aproape același procent, între 30 și 31%, cu un mic avantaj de partea primilor (câteva sute de voturi în plus). Fiecare dintre aceștia va avea un număr de cel puțin 11 consilieri județeni, care poate crește la 12.

AUR este pe locul III, cu aproape 13%, motiv pentru care poate spera la 5 consilieri județeni.

Alianța de Dreapta (USR+PMP+Forța Dreptei) se află pe poziția a patra – cu aproximativ 11%, un scor sub așteptări, și va avea sigur 4 consilieri județeni.

Partidul Dianei Șoșoacă (S.O.S) și Partidul România în Acțiune (creat de Mihai Apostolache)  vor dispune, dacă trec pragul de 5%, de cel puțin un consilier județean. Momentan, ambele au conform rezultatelor parțiale peste 4,5%, cu un avantaj pentru S.O.S, care are peste 4,8%.

În condițiile în care în CJ Prahova rămân doar reprezentanții Alianței PSD+PUSL, PNL, AUR și Alianței de Dreapta, numărul de locuri se vor redistribui în funcție de rezultatele finale.

Pentru a constitui o majoritate simplă (19 consilieri județeni) în Consiliul Județean Prahova, PSD va trebui să aleagă între PNL (ceea ce este puțin probabil) și o combinație de partide (cel mai probabil).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.