Cum a fost prins sarbul care spiona facilitatile militare ale Romaniei de pe coasta Marii Negre

0 267

Bratislav Zivkovic in RomaniaBratislav Zivkovic locuieşte în Bulgaria şi a avut cinci intrări pe teritoriul României, în lunile mai, iulie, octombrie şi noiembrie 2017.

În mai 2017, Bratislav Zivkovic a ajuns la Constanţa din Ucraina, deplasându-se pe ruta Lugansk (Ucraina) – Moscova (Rusia) – Budapesta (cu avionul), Budapesta – Bucureşti – Constanţa (cu trenul).

În iulie 2017, Zivkovic a venit la Constanţa din Bulgaria pentru a pregăti terenul pentru îndeplinirea unor obiective la proxima lui vizită: observarea şi marcarea sistemelor de radar amplasate la Marea Neagră şi obţinerea de detalii din interior privind baza militară Mihail Kogălniceanu.

În luna octombrie cetăţeanul sârb a făcut alte două vizite în România. El a sosit în Constanţa tot din Bulgaria, încercând să racoleze mai multe persoane. Cea de a doua vizită a fost focusată pe recunoaşterea în teren (fotografierea şi marcarea GPS) a două instalaţii radar, aflate la malul Mării Negre.

În noiembrie 2017, Bratislav Zivkovic a venit iar la Constanţa, din Bulgaria. Vizita a avut ca scop fotografierea documentaţiei de construcţie a unui sistem radar instalat la Sfântu Gheorghe. La finalul fiecărei vizite, sârbul a redactat un raport pe care l-a trimis printr-un canal anonimizat şi protejat către coordonatorul său.

Sursa: Adevarul.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.