COVID-19: Seful Directiei de Sanatate Publica Prahova a explicat procedurile aplicate

0 725

COVID-19: Seful Directiei de Sanatate Publica Prahova a explicat procedurile aplicate în diferite situații generate de acest virus.

Dr. Bogdan Nica face lumină ce se întâmplă dacă ești suspect de coronavirus, dacă ai o rudă sau un coleg bolnav și tu ai luat contact direct cu persoana respectivă etc.

Iată ce a scris șeful DSP Prahova:

“Deci: pentru toti ce folosesc termeni “la moda” , ma simt nevoit sa fac precizări ce reprezintă DOAR punctul meu de vedere:

despre izolare: daca esti contact cu un caz pozitiv de COVID 19, DSP impune aceasta măsura, timp de 14 zile. Deci, corect se spune IZOLARE la domiciliu. Trec 14 zile, te verifica poliția, te monitorizează DSP, primesti concediu medical, completezi o declarație la medicul de familie, asta e tot. Daca ai simptome specifice, te testam, esti pozitiv, te internezi si te tratam.

despre autoizolare: daca risti , prin natura profesiei, sa contactezi COVID 19 (cadru medical din ATI de exemplu, biolog, chimist in laborator PCR, sofer de TIR, ambulanțier, medic sau asistent la boli infecțioase, etc) si ai in familie o persoana cu comorbidități pe care vrei sa o protejezi, poti alege ca intre ture sa nu te duci acasa si sa risti sa-ți îmbolnăvești familia si sa te AUTOIZOLEZI, intr-un spațiu pus la dispoziție de angajator.

izolare in carantina instituționalizată sau la domiciliu: vii dintr-o călătorie internațională, stai 14 zile in IZOLARE, conform HG 394/2020 sau in CARANTINA INSTITUȚIONALIZATĂ , la cererea ta, daca nu ai unde sa te izolezi la domiciliu si ceri sa fi izolat intr-un spațiu pus la dispoziție de autoritățile locale. Daca totul merge bine, mergi acasa dupa 14 zile, concediu, declarație, etc. Daca ai simptome, test PCR si tratament.

Insist pentru respectarea măsurilor pentru ca din pacate tot descoperim cazuri… poate nu e atat de greu sa fim responsabili.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.