COVID-19: Prahova, la un pas de borna de 5000 de persoane infectate. Au aparut noi focare

0 658

COVID-19: Prahova, la un pas de borna de 5000 de persoane infectate. Au aparut noi focare, inclusiv la unități de învățământ.

Conform informațiilor furnizate de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului, 4974  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul prahovenilor bolnavi, 169 au suferit complicații și au decedat.

Numărul de teste realizat în județ este de 22.907 (nu sunt incluse în acest număr cele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

  • Unde au apărut focare sau s-au extins cele deja existente

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar în cadrul unui atelier din Bărcănești. Patru angajați dintre cei 26 testați au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Spațiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost sistată până pe data de 21 septembrie.

La Centrul de plasament de la Filipeștii de Târg, aflat în subordinea DGASPC Prahova, în urma retestării tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiți ca fiind infectați cu noul coronavirus încă șapte copii, numărul minorilor confirmați ajungând la 20. Tot aici, încă două persoane, din rândul angajaților, au fost testate pozitiv. Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari și șapte angajați). Copiii nou confirmați au fost evaluați și izolați la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internați nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalți 11 sunt izolați în centrul de plasament.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, din subordinea DGASPC Prahova, acolo unde în luna august au fost confirmați 25 de beneficiari și angajați. Noul focar este într-un alt corp de clădire, iar aici au fost testați pozitiv opt beneficiari dintr-un total de 51 și doi angajați dintr-un total de 39. Au fost evaluați de medici ai Serviciului Județean de Ambulanță, sunt asimptomatici și au fost izolați în centru, urmând să fie evaluați periodic de un medic de la Spitalul Orășenesc Băicoi.

Totodată, pe șantierul din centrul municipiului Ploiești, acolo unde DSP a identificat săptămâna trecută cinci angajați confirmați cu noul coronavirus, au mai fost testați pozitiv și alte 15 persoane. Ca urmare a acestui lucru, administratorul șantierului a decis suspendarea activității.

La începutul săptămânii, în Prahova au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2 trei cadre didactice și 39 sunt copii cu vârstă școlară și preșcolară. Mai multe unități școlare au anunțat că suspendă orele și vor preda doar online.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.