COVID-19: Noi dosare penale, noi prahoveni nepasatori

0 480

COVID-19: Noi dosare penale, noi prahoveni nepasatori. Nu trece aproape o zi fără ca procurorii să fie sesizați despre persoane care părăsesc izolarea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a fost înregistrat două cauze penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal.

În ziua de 25.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 3 Poliţie Rurală Blejoi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 13:40, cu ocazia verificărilor efectuate la domiciliul persoanelor aflate în autoizolare, pe raza com. Bărcăneşti, sat Romaneşti, jud. Prahova, două persoane care aveau obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu, au părăsit imobilul. Una dintre acestea, a intrat în ţară în ziua de 18.03.2020, fiind recent întoarsă din Regatul Unit al Marii Britanii – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19. Din verificările efectuate de organele de poliţie, s-a stabilit că la punctul de trecere a frontierei, persoana a declarat în fals că este transportator auto, pentru a nu se supune dispoziţiilor ordonanţei militare nr. 1/2020.

În ziua de 26.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia nr. 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 02:20, cu ocazia verificărilor efectuate în trafic, de către patrula de siguranţă publică, au fost depistate două persoane care au părăsit imobilul, deşi se aflau în autoizolare la domiciliul situat în mun. Ploieşti. Cele două persoane se aflau în autoizolare începând cu ziua de 18.03.2020, când s-au întors din Regatul Belgiei – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.