COVID-19: Comisia Europeana vrea sa impuna pasaportul verde digital

0 274

COVID-19: Comisia Europeana vrea sa impuna pasaportul verde digital și a anunțat că, astăzi, va prezenta propunerile în acest sens.

Autorităţile europene intenţionează să introducă în serviciu, înaintea vacanţei de vară, a unui certificat sanitar, denumit “paşaportul verde”, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE, a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, informează AFP.

Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care “vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat sau că a primit un rezultat negativ la test“, a precizat Thierry Breton într-o întâlnire cu presa.

Va fi sub format electronic, sau pe hârtie“, pentru a respecta dorinţa celor care nu “doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor“, a afirmat comisarul european.

Echipat cu un cod QR, gratuit, acest certificat va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză, “va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene“, a detaliat Breton.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.