COVID-19: Ancheta la SJU Ploiesti, din cauza unitatii mobile de ATI care este nefunctionala

0 0

COVID-19: Ancheta la SJU Ploiesti, din cauza unitatii mobile de ATI care este nefunctionala de câteva luni de zile.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va trimite Inspecţia de Stat la Spitalul Județean de Urgență, în contextul în care la unitatea medicală ar fi ajuns pacienţi care aveau nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă, însă unitatea sanitară nu avea locuri disponibile.

Ancheta va încerca să afle de ce unitatea mobilă de ATI (foto), adusă de Raed Arafat, nu este operaţională și se țin blocate 12 paturi pentru pacienții grav bolnavi de COVID-19.

Pe timpul verii, s-a spus că nu se poate folosi deoarece a picat sistemul de climatizare.

Mai nou, s-a aflat că nu există suficienți medici și asistente care să deservească unitatea mobilă, astfel încât să se asigure gărzile pe toată perioada unei zile.

Raed Arafat susţine, însă, că la SJU Ploiești au fost detaşaţi patru medici, din alte județe.

Noi am detaşat patru medici acolo. Ordinul de detaşare este în vigoare. Dacă medicii care i-am detaşat nu se află fizic acolo, înseamnă că avem o problemă şi cu medicii detaşaţi şi cu cei care coordonează, pentru că noi nu am fost sesizaţi în niciun moment că medicii detaşaţi de fapt nu sunt acolo, ca să operaţionalizeze din nou Centrul Mobil de Terapie Intensivă”, a declarat Raed Arafat

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a precizat că i-a cerut prefectului judeţului Prahova să cheme toţi factorii implicaţi şi să aibă o discuţie cu aceştia astfel încât unitatea mobilă de terapie intensivă să fie folosită „în cel mai scut timp”.

Ne aşteptăm de la ei, cum a făcut Piteştiul şi a găsit soluţii inclusiv în interiorul judeţului, să găsească şi ei soluţii în interiorul judeţului şi în interiorul spitalului prin reprogramare, prin reprogramare, prin managementul cazurilor când ai foarte cazuri reprogramezi anumite cazuri care nu sunt urgente şi atunci poţi să asiguri personalul. Aşteptăm informaţii mâine să vede, dacă mai trebuie să luăm anumite măsuri, să trimitem personal în plus şi care e situaţia. Dar detaşaţii când au fost trimişi acolo, locul lor e acolo, pentru că documentul de detaşare le îndreptăţeşte şi la accesarea anumitor fonduri: când te detaşezi ai 50% în plus din salariu, ai 2% pe zi diurnă, asta înseamnă că activezi acolo pe perioada detaşării”, a mai arătat Raed Arafat.

În Prahova, secțiile de terapie intensivă destinate pacienților cu forme severe de coronavirus nu mai au locuri disponibile.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.