COVID-19: 16 cadre medicale infectate la principalele spitale din Ploiesti!

0 2.715

COVID-19: 16 cadre medicale infectate la principalele spitale din Ploiesti! Din păcate, boala a fost contactată și de către unii pacienți.

Sunt probleme serioase, din cauza epidemiei de coronavirus, la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

La SJU, există deja 7 cadre medicale testate pozitiv, din care 1 medic (șeful Secției de Interne), 4 asistente și 2 infirmiere.

Managerul SJU Ploiești, Marius Niculescu, a declarat că, din păcate, „există și 4 pacienți infectați, dintre care 2 transferați la Spitalul CFR Ploiești,1 externat la cerere,1 transferat la ATI„.

Cadrele medicale care au noul virus sunt izolate la domiciliu.

Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP Prahova ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a hotărât să testeze încă 4 medici, 33 de asistente și 25 angajați din cadrul personalului auxiliar.

CITEȘTE ȘI: Prahova raporteaza 9 decese, in ultimele 48 de ore, din cauza coronavirusului (dă click)

La Spitalul de Pediatrie Ploiești, conform managerului Cătălin Vișean, 9 cadre medicale sunt confirmate ca având virusul SARS-CoV-2: „Avem 1 medic, 6 asistente și 2 infirmiere, de la Secția Pediatrie 1, testați pozitiv. Dintre acești angajați, 8 sunt asimptomatici și unul prezintă simptome de nivel mediu spre sever. Secția Pediatrie 1 este închisă momentan. Am decis să testăm cadrele medicale de pe ambele secții de pediatrie.

Vișean a mai precizat pentru zdp.ro: „Cadrele medicale infectate au participat la o întâlnire privată cu o persoană confirmată ulterior.”

La Spitalul Municipal Câmpina nu au fost descoperite, deocamdată, cadre medicale bolnave.

La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești au fost suspiciuni de coronavirus, dar cadrele medicale izolate au fost testate negativ.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.