Constanța: Tatăl fetiței de 3 ani, intoxicată cu canabis, a fost reținut

0 261

Constanța: Tatăl fetiței de 3 ani, intoxicată cu canabis, a fost reținut. Vineri, minora a fost adusă la spital, cu simptomele specifice unei supradoze.

”A fost atent monitorizată mai bine de 24 de ore. În urma efectuării testelor toxicologice a ieşit pozitivă la substanţe interzise”, a declaratCrina Kibedi, purtătorul de cuvânt Spitalul Județean de Urgenta Constanța.

Mama fetiței este din Olanda, iar tatăl din Agigea.

COMUNICAT DIICOT

Sâmbătă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța au dispus reținerea unui inculpat (cetățean roman cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta a deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol).

Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat cu ocazia deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și minori, inculpatul a deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, din investigații a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE: La data de 07.07.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.