Consilierii județeni, chemați de îndată pentru a vota un proiect care va beneficia de finanțare prin PNRR

0 186

Consilierii județeni, chemați de îndată pentru a vota un proiect care va beneficia de finanțare prin PNRR. Achizițiile vizează unitățile de învățământ.

Este vorba despre posibilitatea  județului de a accesa fonduri europene în cadrul inițiativei ”Școli Motivante Adaptate Ritmului Tehnologic – PH-SMART”.

Proiectul a fost evaluat la suma de 80,87 milioane de lei lei fără TVA.

Un numar de 59 unitățile administrativ-teritoriale si-au exprimat acordul de a participa împreună cu UAT Judetul Prahova la depunerea solicitarii aplicatiei de finantare. De asemenea în subordinea autoritatii publice isi desfasoara activitatea un numar de 5 unitati conexe, eligibile in cadrul acestui apel de proiecte. În conformitate cu corregiumul aferent Ghidului de finanțare al acestui apel, un număr de 5 unitățile conexe (palatele, cluburile copiilor și cluburile sportive) aflate în subordinea Ministerului Educației și-au exprimat acordul privind delegarea depunerii de către UAT județul Prahova.” – se arată în proiectul de hotărâre.

Prin prezentul apel, prin intermediul autorităților administrației publice locale din România, unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate, inclusiv liceele cu filieră vocațională, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic și pedagogic, cluburile, cluburile sportive și palatele copiilor, prin intermediul universităților de stat pentru unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și care sunt înființate în cadrul acestora, precum și prin intermediul statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă pentru unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul acestora, vor fi dotate cu echipamente inteligente TIC (table și tablete interactive, videoproiectoare, alte echipamente IT etc.), mobilier și materiale educaționale și sportive, prin finanțare PNRR.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.