Consiliera judeteana, Ludmila Sfarloaga, si-a adus aminte cat ar putea costa deplasarea in SUA

0 191

Județul Prahova va participa la Festivalul România Broadway ediția a XVI-a, care are loc în Statele Unite ale Americii, orașul New York, în luna mai 2015, în calitate de invitat special. Problema cea mare nu este ce vom arăta americanilor, ci pe câți bani.

De organizarea manifestărilor se ocupă, din partea CJ Prahova, dna consilieră județeană Ludmila Sfârloagă.

Abordată telefonic, aceasta a spus inițial că nu știe nici câte persoane merg și nici cât ar putea costa deplasarea.

„Văd că tot apar informații, deși abia vineri vom vota în Consiliul Județean suma alocată. Nu spune nimeni, însă, că această manifestare culturală se bucură și de sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), că vom prezenta publicului american obiceiuri, meșteșuguri, produse prahovene, vom da spectacole cu artiști. Ne vom întâlni cu oameni de afaceri din SUA, vom prezenta vinuri din județ…”, a declarat dna Sfârloagă.

Ulterior, domnia sa a revenit, și a mărturisit că delegația din Prahova va pleca pe 7 mai și se va întoarce pe 12 mai, pentru că „îți trebuie cel puțin o zi să te acomodezi”, și că deplasarea are deja alocată suma de 2.000.000 lei (aproximativ 525.000 de dolari), dar nu se știe dacă va rămâne așa.

Pe ce vor fi consumați banii? Păi ne lămurește tot dna Sfârloagă: „Vor fi cheltuieli de deplasare, cazare, de organizare – și aici includ costuri cu standul, cu promovarea, cu publicitatea stradală și de altă natură etc. Nu știu câte persoane vor merge, dar vor fi consilieri județeni, din aparatul propriu al CJ Prahova etc. Unii vor merge pe banii lor, noi vom avea diurnă. Dacă ne deplasam în Europa am fi primit 35 de euro/zi, așa nu știm, probabil vom primi în dolari, mai puțin.”

Decizia finală se ia vineri, așadar, în ședința CJ Prahova…

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.