Conducerea SRI s-a deplasat în Statele Unite, unde a avut întâlniri cu șefii CIA

0 34

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu oficiali americani din domeniul informaţiilor, respectiv cu Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, precum şi cu William J. Burns, directorul CIA.

Potrivit unui comunicat al SRI transmis vineri, Eduard Hellvig a fost însoţit de prim-adjunctul SRI, general Răzvan Ionescu.

Discuţiile au vizat situaţia de securitate regională şi globală în contextul actual, cât şi dinamica situaţiei operative, precizează sursa citată.

Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa cooperării şi schimbului de informaţii dintre SRI şi serviciile din SUA, rezultatele obţinute, precum şi modalităţile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

Conducerea SRI şi şefii structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni şi contracara agresiunile care ameninţă securitatea naţională şi regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, mai transmite comunicatul.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.