Comuna Măneciu va primi bani, prin PNRR, pentru înființarea unui centru de colectare selectivă prin aport voluntar

0 128

Comuna Măneciu va primi bani, prin PNRR, pentru înființarea unui centru de colectare selectivă prin aport voluntar. S-a aprobat finanțarea proiectului.

Proiectul este finanțat cu peste 920.000 de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și are ca scop dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor.

Astfel de centre – care presupun construirea unei platforme betonate și amplasarea de containere de mari dimensiuni, perfect izolate – sunt asimilate stațiilor de transfer (adică deșeurile nu rămân acolo) și vor fi construite la o distanță de minimum 200 metri față de orice gospodărie locuită.

Administrația locală a confirmat, pentru zdp.ro, că locația aleasă este zona Izlaz Valea Mare, din sat Măneciu Pământeni.

Viitorul centru de colectare va avea o suprafață de aproximativ 2400 mp.

Aici, locuitorii comunei vor putea aduce deșeurile voluminoase, care nu sunt preluate de firma de salubritate, cum ar fi: textile, lemn/ mobilier, anvelope uzate, echipamente casnice electrice și electronice scoase din uz, baterii uzate, resturi din construcții și demolări, deșeuri vegetale etc.

Urmează să semnăm contractul de finanțare pentru această investiție, care are avantajul că oferă localnicilor posibilitatea de a scăpa de lucruri care îi încurcă prin gospodării sau care poluează. Sper că oamenii vor reacționa pozitiv și nu vom mai vedea gunoaie aruncate pe câmp.” – a declarat primarul Auraș Dragomir.

Ziarul de Ploiești

 

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.