Comuna Floresti a reusit sa finalizeze lucrarea de cadastrare a tuturor terenurilor

0 523

Comuna Floresti a reusit sa finalizeze lucrarea de cadastrare a tuturor terenurilor, iar în următoarele 2 luni oamenii trebuie verifice datele și, eventual, să depună cereri de rectificare.

După un an de la demararea procedurilor, administrația locală a mai bifat o lucrare importantă.

Cu sprijin de la stat, care a asigurat finanțarea prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, Primăria Florești a anunțat că s-a întocmit harta suprafețelor de pământ existente în comună și că au fost publicate datele tehnice.

Localnicii nu au avut altceva de făcut decât să depună actele pe care le dețineau: titluri de proprietate, certificate de moștenitor, contracte de vânzare-cumpărare, acte de identitate etc.

În cazul persoanelor care nu s-au prezentat, administrația locală a făcut apel la baza de date de care dispune, pentru a furniza acte de proprietate.

Măsurătorile s-au făcut, ulterior, de o firmă de specialitate, din București.

Dragii mei,
Astăzi mai mă bucur de o reușită în ceea ce privește comuna noastră! În cadrul întâlnirii de astăzi, la care au fost prezenți reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova și cei ai firmei care a executat această lucrare de cadastrare, s-a semnat Procesul verbal de publicare a documentației tehnice a cadastrului pentru comuna Florești. Prima parte din lucrarea de cadastrare a localității Florești s-a încheiat.” – a anunțat primarul Simona David, pe 22 februarie.

Edilul a precizat că localnicii au la dispoziție două luni ca să verifice datele tehnice, pentru a depune cereri de rectificare, în caz că vor constata existența unor neconcordanțe.

Începând de mâine, 23 februarie și până pe data de 23 aprilie 2022, este foarte important ca cetățenii să vină la Primărie să verifice corectitudinea lucrării. În această perioadă se vor depune contestațiile referitoare la imobilul deținut, în cazul în care lucrarea nu este corectă, în termen de 60 de zile de la data publicării. Cererile vor fi depuse la Comisia de Soluționare, la sediul Primăriei și pe siteul ANCPI.” – a mai precizat Simona David.

Conform precizărilor oferite de la nivel central, în cadrul acestui termen de 60 de zile, de la publicarea datelor tehnice la sediul primăriei, precum şi pe pagina de Internet a ANCPI (https://www.ancpi.ro/pnccf_docs/?dir=Prahova), cetățenii au obligația să le verifice și apoi să depună contestaţii în legătură cu executarea măsurătorilor sau cu orice alte aspecte din documentaţiile publicate, de care sunt nemulțumiți.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.