Comuna Filipeștii de Pădure va primi banii, prin PNRR, pentru înființarea unui centru de colectare selectivă prin aport voluntar

0 83

Comuna Filipeștii de Pădure va primi banii, prin PNRR, pentru înființarea unui centru de colectare selectivă prin aport voluntar. S-a aprobat finanțarea proiectului. 

Este vorba despre obiecte care nu pot fi acceptate ca deșeuri menajere, respectiv deșeuri voluminoase, textile, lemn/ mobilier, anvelope, echipamente casnice electrice și electronice, baterii uzate, resturi din construcții și demolări, deșeuri vegetale etc.

Proiectul este finanțat cu 3,83 milioane de lei (fără TVA), prin Programul Național de Redresare și Reziliență, și are ca scop dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor.

Astfel de centre – care presupun construirea unei platforme betonate și amplasarea de containere de mari dimensiuni, perfect izolate – sunt asimilate stațiilor de transfer și vor fi construite la marginea localităților, la o distanță de minimum 200 metri față de orice gospodărie locuită.

Administrația locală a precizat, pentru zdp.ro, că investiția va fi realizată undeva între satele Filipeștii de Pădure și Dițești.

Pentru că vorbim de un centru de colectare prin aport voluntar, asta înseamnă că locuitorii comunei trebuie să ducă singuri deșeurile, altele decât cele menajere, avantajul fiind că scapă de lucruri care îi încurcă prin gospodării sau care poluează. Ele nu vor rămâne în containere, ci vor fi luate periodic de firma de salubritate. Dacă vrem să avem o localitate curată, nepoluată, trebuie să învățăm cu toții să ne comportăm în mod adecvat.” – a declarat primarul Ciprian Morărescu.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.