CNI a demarat licitația pentru încredințarea lucrărilor de execuție a creșei mari din oraș Băicoi

0 330

CNI a demarat licitația pentru încredințarea lucrărilor de execuție a creșei mari din oraș Băicoi, care se va construi pe strada Rodnei, în cartier Liliești.

Locația a fost aleasă de administrația locală, care a pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții un teren cu o suprafață de aproximativ 5000 mp, aflat într-o zonă aproape de centrul orașului, acolo unde există un mare număr de blocuri și case, adică de familii.

Proiectul prevede că viitoarea creșă va avea o suprafață construită de peste 2400 mp, desfășurată pe un singur nivel.

Clădirea va beneficia de cele mai moderne materiale de construcții, va fi eficientă energetic, va avea gradul II de rezistență la foc și va beneficia de încălzire printr-un sistem mixt de pompe de căldură + centrală pe gaz.

În jurul ei se va amenaja o suprafață verde, inclusiv un loc de joacă.

Proiectul este important pentru orașul Băicoi, deoarece va oferi posibilitatea ca aici să fie educați și îngrijiți 110 copii. Va fi a doua unitate de acest gen, după cea construită cu fonduri norvegiene, dar care are o capacitate mult mai mică. Viitoarea creșă va avea un program prelungit, astfel încât să venim în sprijinul  tinerelor familii, care nu au cu cine să-i lase pe cei mici cât timp sunt la servici. Un alt avantaj este că CNI va suporta integral costurile, ceea ce înseamnă că nu vom plăti nimic de la bugetul local” – a precizat primarul Marius Cosntantin.

Conform datelor afișate pe SEAP, contractul a fost evaluat la suma de 18,45 milioane lei + TVA.

Firmele / asociațiile de firme sunt așteptate să depună oferte până pe 15 iulie.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.