CLSU Ploiesti cere Prefecturii Prahova sa declare stare de alerta din cauza gunoaielor neridicate

0 358

CLSU Ploiesti cere Prefecturii Prahova sa declare stare de alerta din cauza gunoaielor neridicate. Anunțul a fost făcut de primarul Andrei Volosevici.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost de acord cu propunerea edilului-șef, care a constatat că operatorul de salubritate nu a ridicat deşeurile menajere în mai multe zone, o hotărâre în acest sens fiind adoptată marţi.

Interesant este că hotărârea a fost luată cu voturile tuturor celor 28 de membri ai CLSU prezenţi, inclusiv reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). De la şedinţă au lipsit directorul Rosal Ploieşti, Cătălin Ioniţă (evident din ce motiv), directorul Poliţiei Locale – Adrian Vaida (oare de ce?) şi reprezentanţii Apa Nova, Distrigaz, Veolia Energie şi Luxten.

Prin decizia CLSU Ploiești s-a constatat existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului, ca urmare a incapacităţii societății Rosal de a colecta deşeurile menajere de la populaţie în contextul epidemiologic existent.

În acest sens, s-a cerut acordul Instituției Prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul oraşului, pentru o perioadă de 30 de zile. Lucru care ar obliga operatorul să se miște cu altă promptitudine vizavi de sesizările populației.

Volosevici a catalogat drept “jenantă şi frustrantă” această situaţie.

Cheia problemei este la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară “Managementul Deșeurilor Prahova”, care a semnat în numele localităților contractele privind salubritatea (ridicarea gunoaielor menajere). Care asociație nu face nimic pentru a trage la răspundere operatorul și a-i solicita să-și respecte obligațiile asumate.

ADI “Managementul Deșeurilor Prahova” este condusă de fostul viceprimar Cristian Ganea, iar Ploieștiul dispune de un singur vot, ca și celălalte localități membre.

Vă reamintim că Andrei Volosevici și-a dat demisia din comitetul director al asociației, din cauza acestui scandal.

Odată constatată starea de alertă în localităţile unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va exista posibilitatea ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator. Reamintim ploieştenilor că Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de ADI, singura structură care poate lua măsuri în ceea ce priveşte acest contract“, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.