CL Ploiesti a aprobat Planul de evolutie a tarifelor la gigacalorie, pentru urmatorii 20 de ani

0 214

CL Ploiesti a aprobat Planul de evolutie a tarifelor la gigacalorie, pentru urmatorii 20 de ani, într-o ședință extraordinară.

Decizia este legată și de intenția Consiliului Județean Prahova de a moderniza, printr-un proiect cu finanțare europeană, rețeaua de distribuție a agentului termic, proiect în care Municipiul Ploiești a devenit partener.

Acest lucru va micșora pierderile de temperatură pe conductele care leagă Termocentrala Brazi de sistemul centralizat de încălzire din oraș.

Consilierii au aprobat “Planul anual de evoluție a tarifelor din proiectul Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploiești, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldura urbană“.

Astfel, pentru anul 2021 se prevede o creștere a costului unitar la gigacalorie, de la 367,7 lei – cât este în prezent – la 392,7 lei (vezi tabelul de mai jos).

Pe de altă parte, anul viitor, populația va avea de plătit un preț la gigacalorie de doar 213,1 lei, deoarece subvenția pe care o va acorda municipiul este de 179,6 lei/ gcal.

Practic, în următorii 4 ani, ploieștenii vor avea de suportat o creștere de doar 28,2% față de tariful actual, dacă primăria va menține planul de subvenție aprobat de consilieri.

În 2040, agentul termic livrat în sistem centralizat va fi mai scump de 2,6 ori decât în 2020. Însă este de așteptat ca și veniturile populației să crească.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.