CJ Prahova investeste urgent in lucrari de reparatii la SJU Ploiesti

0 276

CJ Prahova investeste urgent in lucrari de reparatii la SJU Ploiesti, după ce mai mulți pacienți s-au plâns de condițiile de cazare sau de igiena defectuoasă din spital.

Probleme vechi, care afectează de mulți ani principala unitate medicală din județ, par să revină din nou în atenția publică.

Recent, trei postări pe facebook, au făcut referire la ceea ce au transformat SJU Ploiești în “spitalul groazei”: condiții de cazare improprii, lipsă de igienă, atitudine greșită a personalului medical sau auxiliar.

“UPU Spital Judetean Ploiesti 19.01.2021
Mizerie,lipsa de personal, pereti jupuiti, ventilatie mizerabila, corpuri de iluminat fixate in tavan cu banda izoliera, pardoseala cu gauri, atitudine infecta a personalului medical, timpi morti si lipsa de interes.
Ajuns aici ca si pacient esti practic la mana destinului,asistenti si medici cu privire agera si atitudine scarbita,parca deranjati de prezenta ta aici,nu te intreaba nimeni ce te doare,de ce ai venit si lista poate continua.” a scris un aparținător care își însoțea mama.

2021. Ploiesti – Spitalul Judetean, conditii? 0
Să nu mai zic de atitudinea doctorilor si a asistentilor… Doamne fereste sa ti-se faca rau in mizul noptii ca sa le strici lor somnul de frumusete . Fix cu aceste cuvinte am fost primita la receptia spitalului “ tu ce ai pățit fetiță la 3 dimineața?!” Parca ma și simțeam prost ca mi-s-a facut rau:))
Doamne , imi cer mii de scuze de deraj! Hai ca plec acasa si vin dupa amiaza , e in regula???” – a scris și o pacientă.

Tata a decedat în spital. Nu îmi revin… Decizia de a-l interna îmi aparține și am conștiință încărcată… Și am decis să fac public tot ceea ce ni s-a întâmplat. Dacă tot nu o să am câștig de cauză în instanță măcar să știe lumea adevărul. Pe scurt, spitalul nu avea nici vitamine, a trebuit să merg la farmacie și să-i cumpăr tatălui meu aceste vitamine. Apoi s-a făcut confuzie între pacienți… Nu am acces la nicio informație. Nu știu ce tratament i s-a administrat, nu cunosc numele medicilor. A stat doar 3 zile după care, tatăl meu a murit. Îmi spunea la telefon că era mizerie peste tot, că mureau oameni în jurul lui și credea, sărmanul meu tata, că nu va scapă nici el…” – a scris un alt aparținător, al cărui tată a decedat la SJU Ploiești.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a anunţat că a solicitat o anchetă internă referitoare la aceste sesizări.

De asemenea, astăzi, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a precizat că au fost demarate lucrări de reparaţii şi întreţinere la Unitatea de Primiri Urgenţe, care vizează refacerea pardoselii degradate, igienizări şi înlocuirea corpurilor de iluminat defecte etc.

În paralel, se lucrează la extinderea și modernizarea UPU,  în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, au fost demarate lucrările de reparaţii şi minime remedieri, atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât şi în spaţiile conexe. Preconizăm că până pe 15 martie le finalizăm.“, a declarat Dumitru Tudone, vicepreședinte CJ Prahova.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.