CJ Prahova: Alti 7,5 milioane de lei vor fi investiti in Spitalul Judetean

0 207

CJ Prahova: Alti 7,5 milioane de lei vor fi investiti in Spitalul Judetean. Banii vin din fonduri europene, iar contractul a fost semnat.

Miercuri, 5 februarie 2020, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia,  Liviu Mușat au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești”. Acesta este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 8. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Operațiunea 8.1.A – ambulatorii.

Valoarea totală este de 7.495.361,73 lei, din care contribuția Județului Prahova este de 149.907,23 lei. Asistența financiară nerambursabilă este de 7.345.454,50 lei.

Obiectivul general al proiectului  îl constituie creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Prahova prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

Lucrările propuse în proiect vor asigura condiţiile optime de desfăşurare a activităţii medicale din cadrul Ambulatorului integrat: crearea unui flux medical optim, care să fluidizeze activitatea, reducerea timpilor de aşteptare, precum şi reducerea numărului de redirecţionări ale pacienţilor.

Această investiţie va crea condiţiile necesare pentru  creșterea calității  actului medical prin modernizarea și dotarea ambulatoriului; de asemenea va contribui la evitarea aglomerării pe holuri și la reducerea considerabilă a timpilor de așteptare.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.