Cea mai mare recompensa pusa vreodata pentru capturarea unui hacker

0 250

Departamentul de Stat american şi FBI au anunţat marţi că oferă trei milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea şi condamnarea hackerului rus Evgheni Bogacev, cea mai mare recompensă oferită vreodată de Statele Unite într-un caz cibernetic.

Potrivit Mail Online, poliţia federală americană îl caută pe Bogacev care este acuzat în Statele Unite de un comiterea unor atacuri informatice prin intermediul reţelei GameOver Zeus, prin care ar fi furat peste 100 de milioane de dolari din conturi bancare online.

Rusul a fost acuzat de către autrităţile federale din Pittsburgh (Pennsylvania) de conspiraţie, atac informatic, fraudă online, fraudă bancară şi spălare de bani în legătură cu presupul rol de administrator al GameOver Zeus. El este acuzat de plănuirea unor fraude bancare şi în Omaha (Nebraska) în legtură cu presupusa sa implicare într-o variantă anterioară a malwareului Zeus, cunoscută sub numele de „‘Jabber Zeus”.

Bogacev este „cunoscut ca amator de plimbări cu ambarcaţiuni şi ar putea călători la bordul navei sale în Marea Neagră”, afirmă FBI în posterul cu inscripţia „căutat”.

Potrivit CBS, FBI a prezentat botnetul din 2014 drept „un tip extrem de sofisticat de malware conceput special să fure informaţii bancare şi de alt fel din computerele pe care le infectează”.

Biroul Federal american de Investigaţii precizează că virusul este răspândit mai ales prin e-mailuri nesolicitate sau mesaje de tip phishing.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.