Ce spune Consiliul Județean Prahova despre sechestrarea unor jurnaliști în sediul său

0 235

Ce spune Consiliul Județean Prahova despre sechestrarea unor jurnaliști în sediul său, incident care a avut loc vineri 10 iunie.

Conform imaginilor publicate de presa locală, doi ziarişti au fost închişi pe un hol al clădirii, pentru a nu avea acces în zona în care avea loc un eveniment politic, organizat de PNL.

„La data de 10 mai, în jurul orei 19,30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, în calitate de jurnalist, cu privire la faptul că ar fi intrat în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti şi nu i s-ar mai fi permis să iasă din clădire. Din verificări, a reieşit faptul că în jurul orei 19,00, în contextul lansării candidaturii membrilor unui partid politic, aceasta ar fi pătruns în incinta instituţiei, ulterior având un conflict spontan cu agenţii de pază ai instituţiei. În urma acestui conflict, atât ei cât şi unui alt bărbat, având aceeaşi calitate, cu care aceasta se afla, le-ar fi fost încuiată uşa de acces de către agenţii de pază, nemaiputând să iasă din clădire. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, în mod ilegal, urmând ca cercetările sa fie desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.”, a precizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

COMUNICAT CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA

În urma articolelor recente din presă și a verificărilor efectuate la firma de securitate ELNET SECURITY, aflată sub contract la Consiliul Județean Prahova, dorim să clarificăm evenimentele asociate cu incidentul din data de 10.05.2024, în care au fost implicați reprezentanți ai presei.

Consiliul Județean Prahova precizează că evenimentul din data menționată a avut loc în sala Europa, fiind unul de natură privată, fără a fi organizat sau coordonat sub egida CJ Prahova.

ELNET SECURITY, operând în baza unui contract de prestări servicii, avea ca mandat asigurarea securității clădirii CJ Prahova, unde se desfășura evenimentul privat, conform procedurilor și consemnelor stabilite.

În cadrul acestui eveniment, firma de securitate a acționat în limitele responsabilităților sale, reglementând accesul în clădire conform autorizațiilor emise de organizatori.

În contextul celor apărute în presă, ELNET SECURITY face următoarele precizări:

  • Față de datele și informațiile apărute în presă, precizăm că niciun angajat al ELNET SECURITY nu a întreprins vreo acțiune în afara consemnului posturilor de control acces.
  • Nicio persoană nu a fost agresată, sechestrată sau lezată în vreun fel de către angajații ELNET SECURITY.
  • Din imaginile video și relatări ale martorilor prezenți, nu reiese că angajații ELNET SECURITY și-au depășit atribuțiile de serviciu.
  • Precizăm că în orice moment, persoanele care doreau să iasă din sediul Consiliului Județean Prahova, puteau să o facă nerestrictiv.
  • Evenimentul desfășurat în Sala Europa din incinta Consiliului Județean Prahova a durat aproximativ o oră și jumătate, iar incidentul a avut loc la 15 minute după finalizarea acestuia.

Consiliul Județean Prahova și ELNET SECURITY își exprimă disponibilitatea de a colabora cu instituțiile abilitate și cu toate părțile interesate pentru clarificarea completă a oricăror neînțelegeri și pentru a se asigura că evenimentele viitoare se vor desfășura în cele mai bune condiții.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.