Ce se intampla doctore? Vicele CJ Prahova, Radu Ionescu, renunta de bunavoie la unele functii

0 174

Luni, 8.06.2015, de la  ora 15:00, are loc sedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Prahova. Unul dintre proiectele propuse este cel puțin ciudat, pentru că reprezintă un precedent periculos. Un vicepreședinte demisionează de bunăvoie din niște funcții aducătoare de bani. S-a întors lumea cu susu-n jos…

Prin adresa înregistrată la Consiliul județean Prahova cu nr. 7765/04.05.2015, Radu Ionescu cere să i se aprobe demisia din funcțiile de:
– membru al Comisiei de studiu, prognoze economic-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public
– membru al Comisiei de integrare europeană
– reprezentant CJ Prahova în AGA la SC Plopeni Industrial Parc SA
– reprezentant CJ Prahova în AGA la SC Bărcănești Industrial Parc SA
– reprezentant CJ Prahova în AGA la SC HidroPrahova SA

Deși pare incredibil, gestul are o explicație logică. Generată de frica de DNA.

Pentru că conform art. 54 coroborat cu art. 98 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „pot fi membri ai comisiilor de specialitate numai consilierii județeni” și, conform art. 87 alin. 1 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare, „funcția de vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu calitatea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local”.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.