Ce amenzi a dat Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, în luna mai

0 65

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai 2024, 301 acţiuni de control în domeniul de competenţă.

În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate în luna mai 2024 fiind de 316.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 191 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 196.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 7 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 120.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 110 controale, aplicându-se 16 amenzi în valoare de 101.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 18 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 4 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.