Ce a spus ministrul de Interne, dupa retragerea noului sef al jandarmilor prahoveni

0 71

Ce a spus ministrul de Interne, dupa retragerea noului sef al jandarmilor prahoveni, Laurențiu Cazan, după o săptămână de la numirea sa în funcție.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că, la patru zile de la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne – 28 decembrie 2020, a aflat că Laurenţiu Cazan a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Am cerut explicaţii conducerii Jandarmeriei Române şi am fost informat că decizia de împuternicire a fost semnată pe 21 decembrie, decizie faţă de care mi-am exprimat dezacordul. În legătură cu informaţiile apărute astăzi în spaţiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuţii cu prim-ministrul României şi cu liderii coaliţiei de guvernământ, cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz“,  a scris Bode pe facebook.

El  a încercat să explice de ce salută retragerea împuternicirii pentru Laurențiu Cazan.

Cât voi avea acest mandat, (…) nu voi lăsa necorectate acele erori sau situaţii care declanşează dispute publice, din cauza cărora imaginea acestor instituţii fundamentale ale statului român ar putea avea de suferit“, se arată în postarea menţionată.

În conformitate cu prevederile legale, cu aceeaşi dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Laurenţiu Cazan urmează să îndeplinească atribuţiile avute înainte de această împuternicire.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.