Ce a decis Biroul Electoral Judetean Prahova in privinta contestatiilor

0 172

Ce a decis Biroul Electoral Judetean Prahova in privinta contestatiilor, cele mai multe dintre acestea fiind depuse de Alianța pentru Prahova (PSD+PRORomânia+PPUSL).

BEJ Prahova a precizat că partidele şi alianţele care au participat la alegerile locale au depus un număr de 23 de contestaţii.

În cele mai multe se solicita renumărarea voturilor declarate nule.

Toate contestaţiile au fost respinse faţă de neîncadrarea acestora în procedura de contestare prevăzută de dispoziţiile Legii nr. 115/2015, spune BEJ.

Cele mai multe solicitări către BEJ Prahova au fost de verificare şi reluare a numărării voturilor declarate nule. De asemenea, au fost şi sesizări privind anumite neconcordanţe de date între procesele-verbale încheiate după finalizarea numărării voturilor şi datele publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP). (…) Neconcordanţele între procesele-verbale de pe site-ul AEP şi cele fizice venite din secţiile de votare au rezultat ca urmare a corecţiilor efectuate de birourile electorale de circumscripţie comunală/orăşenească/municipală sau judeţeană în temeiul art.7 şi art.9 din Hotărârea nr.98/2020 a Biroului Electoral Central“, a precizat BEJ Prahova.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.